Ett Glimt fra en svunnet tid. Det er vel det jeg har vært så heldig og få oppleve i dag. De 2 eldste i borettslaget mitt har sett seg mette på at ingen av oss andre, altså den yngre garde gjør noe utenfor vår egen dør. Så de har altså holdt på en hel arbeidsdag og luket, raket og plantet blomster. Den ene er godt over 90 år og den andre over 80. Jeg må si at jeg ble mektig imponert, og litt flau.. Vi er jo ett borettslag med 90% yngre mennesker, vi burde jo gjort dette for lenge siden.. Men når jeg skal være ærlig så har jeg faktisk ikke tenkt på det.. Jeg ser hvor vakkert de gjør det, men jeg har ikke sett hvor stygt det har vært… Hva er egentlig forandret seg på disse generasjonene, hvorfor er ikke vi ute og luker ugress eller plukker sneiper? Vi er jo alle ute de 2 gangene i året vi har dugnad, men ellers er man jo veldig kjapp med og komme oss fra bilen og inn, vi ser jo oss ikke omkring. Er det noe som ikke funker ringer vi vaktmesteren, trappa blir jo vasket automatisk av ett byrå, og de fleste har vel en dame som kommer og vasker inni leiligheta også vær fredag. Men disse damene gjør alt selv, og de liker det. Er det sant at dagens ungdom er blitt late? Eller har man bare ett annet fokus? Jeg vet ikke svarene selv. Men at noe er forandret det er sikkert, de har en glede av og holde på ute, de henger klesvasken på tørk på snora i hagen, det er vel heller få av oss yngre som gjør? Jeg tenkte med en gang, at dem tør, klærne kan jo bli stjelt! Var ting kanskje bedre før? Ingen av disse to har data, Facebook eller mobil, men de er lykkelige. Jeg syns det er så fascinerende med eldre mennesker, spennende og prate med dem. Så jeg tok en mugge med saft og en bolle med kirsebær, gikk ut og har hatt 2 veldig hyggelige timer med de 2 eldste i blokka… Konklusjonen min ble da at vi trenger damer som dem, alle borettslag trenger det. Og jeg gruer meg til de en gang bare er historie, da tror jeg det blir mye ugress rundt om i Norge <3
Xoxo Erlend Elias

20130610-181718.jpg

20130610-181737.jpg

20130610-181728.jpg

20130610-181935.jpg

20130610-181943.jpg

4 KOMMENTARER

  1. For et flott innlegg 🙂 Og…du har nok helt rett i det du sier. Flotte damer var det og de så ikke ut til å være så gamle….er du sikker på at du ikke stylet de litt før du tok bilde? 🙂

  2. Så flott, Erlend! Blir varm om hjertet – både av damene, og av deg med saftmugga… Du er jo god, da! Klem fra meg 🙂

  3. Synes du skriver utrolig bra! Reflektert, morsomt,klokt,irronisk,humor,ikke minst er det interresant det du skriver(kommenterer)!! Ser helst at du skriver noe hver dag!! Dagen høydepunkt å lese bloggen din!!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here