IMG_1804-1

Jeg orker ikke å gå inn i denne debatten, skrev flere blogginnlegg om det den dagen det kom ut i media, men valgte å slette og holde munn. Det eneste jeg føler jeg må si nå er at jeg føler saken blir snudd på hodet og nå er det de med penger som skal tas, det er jo mobbing andre veien. Alltid siden tidenes morgen har det vært rike og det har vært fattige, og ja jeg syns det er latterlig at småjenter bruker 10 tusen kroners vesker som skolesekker, men saken blir tatt helt ut av kontekst og nå skal selverklærte «hipstere» som har selv brukt designerklær som koster skjorta kaste stein i glasshus. Kan vi ikke bare holde oss til sakens kjerne og ikke henge ut foreldre som jeg ikke tror gjør dette for å være slemme mot nabojenta, men faktisk vil sine egne barn det beste. Hadde jeg hatt cash, ja så hadde nok dattera mi fått den skolesekken hun ville hatt, og hadde ikke sagt nei fordi hun måtte ta hensyn til jenta i 8B fordi hun ikke hadde muligheten til noe annet enn en klassisk sekk fra Tanum!

Vi er vår egen lykkes smed og jeg kommer fra en arbeiderfamilie og vet selv hvordan det er å ikke ha alt det andre har, det var kanskje vondt der og da, men det har hjulpet meg til å jobbe hardt og sette pris på det jeg har. Misunnelse og sjalusi er ikke den rette måten å ta ting på, heller ikke selvmedlidenhet. Og når dette er sagt så heier jeg på dere med sekker fra Tanum, dere vil lære dere at det er ikke gull alt som glitrer, men den dagen du finner gull blir du, og det kan jeg love deg, 100 ganger lykkeligere enn hun med skoleveske fra Hermès, for det gullet har du lengtet og jobber hardt for. La oss nå legge denne debatten død og sette pris på det vi har og ikke minst på hverandre og de forskjellene som er i samfunnet, de beriker oss faktisk veldig!
Hva syns dere?
Klem?

IMG_1805-0

IMG_1803

IMG_1807-0

3 KOMMENTARER

  1. Enig med deg Elias:)
    Men for mine fremtidige barn sliter jeg med å akseptere at dette er normen. Jeg er tante til 2 jenter som nå trør inn i ungdomstiden. Og i jentenes verden er det mye sleipt.
    Men at det er blåst opp er ingen hemmelighet.
    Vi kan gjøre lite med de som vil kjøpe dyrt, hell er rute våre små til å bli sterke mennesker som ikke trenger glitter og stas for å våre kulest:)

    Digger deg Elias, og takk for at du fikk meg til å reflektere:)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here