I går var det så mye snakk om på radioen at vi skulle kvitte oss med kongedømme eller monarkiet som det heter. Vi skulle gjøre slottet om til konsertplass, museum og representasjonsboliger for finere besøk. Dette har tydeligvis hjernen min sugd skikkelig til seg og ligget og tygd på… Jeg er jo som alle vet litt i overkant ekstra glad i Dronning Sonja etter vi fikk skikkelig god kjemi i 1992, da hun åpnet en vei og jeg fikk grini meg til å gi meg henne en rose jeg hadde stjålet. Men nok om det, vi brev vekslet en stund etterpå og jeg husker den dag i dag hvor stort dette var for meg. Så i natt drømte jeg eller hadde vel nærmest mareritt. Hele kongefamilien ble slept ut av slottet, kronene ble tatt av hodene deres, de ble kledd i klær fra en billigkjede og bedt om å gå på nav. Plutselig var dem en av oss, jeg husker jeg snudde ryggen til dem, ikke fordi jeg ikke ville hjelpe, men fordi jeg var så flau på deres vegner. Snakk om fall… Jeg gråt mine vemodige tårer når jeg kom hjem, så på bildet av meg og Sonja på veggen, det var liksom ikke verdt noe mer, det var bare meg og en dame med ekstra stor hatt plutselig. Jeg savnet dem allerede, jeg visste jo at jeg bare kunne dra ned på nav og finne dem i køen blandet med alle de andre arbeidsløse. Men det fristet ikke, de var jo ikke konge og dronning lengre, de var jo som oss.. Når jeg kom til bestemor senere på kvelden ble maten servert på fat med bildet av gammelkongen og Maud, jeg så 2 runde merker på tapeten på veggen, fatene som sikkert hadde hengt der i 50 år var nå tatt ned, en tid var forbi. En tid der vi hadde noen og være stolte over, skryte over av og ha møtt omså over en rose i 1992 eller bestemor som så dem på 60 tallet, eller hun tror det var dem, bilen hadde så mørke ruter. Jeg må innrømme at jeg våknet opp med vondt i magen, måtte sjekke vg.no og db.no for å få bekreftet at dette bare var en drøm, for tar dem fra oss Kongefamilien så tar dem fra oss det siste vi har igjen av barndommens gleder, det siste av glamouren, og det siste vi har av de som «ikke» er som oss. Lenge Leve Kongen!
XoXo Erlend Elias

IMG_0275

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here