Da har jeg vært på Tv2 Nyhetene og snakket om mitt blogginnlegg fra i går ang. Tooji sitt PR-stunt/kunstprosjekt der han hadde sex med en prest foran alteret i Frogner kirke. Tooji ville ikke stå ved siden av meg og heller ikke avbildes med meg, det syntes jeg er synd for det bevitner jo at han tar dette som personlig kritikk. 

Se video!

Det er ikke mennesket Tooji som jeg ikke liker, men at han velger å vise fingeren til kirken og bygge opp om fordommenene som allerede eksisterer der homofili er synonymt med sex. Homofili er kjærlighet mellom to av samme kjønn og det er det vi må jobbe for å få frem. Bli likestilt med heterofile og få frem at vi som er homofile har moral og verdier på lik linje med alle andre! 

Jeg ser at lederen i LLH nå går ut i en Facebook kommentar og mener jeg ikke bør fortelle hvordan noen skal komme ut av skapet og ikke, det er heller ikke det jeg gjør, man får gjøre det på den måten man vil. Men jeg syntes ikke sex i en kirke er greit uansett hvilken legning du har. Man må gi respekt for å få respekt og de som har fulgt meg og kjenner meg vet at jeg er veldig raus og er åpen og klar på at jeg mener mangfold er veldig viktig. Jeg har stor kjærlighet til kirken og tror at den absolutt  vil inkludere meg etterhvert, for det finnes store og gode krefter der som slåss for oss alle!

Det er nytt kirkevalg til høsten og jeg håper at det da blir rom for at alle som elsker hverandre kan få gifte seg og vise sin kjærlighet foran alteret.

Så kan de etter det gå hjem å ha en herlig hyrdestund!

Nå legger jeg denne saken med Tooji død og ønsker han all lykke til videre som åpen homofil og med sin nye singel.

EE 

 

15 KOMMENTARER

 1. Vet du at jeg har sett på deg som ei skikkelig «skrulle» , men måten du har ordlagt deg og delt ditt syn på denne saken har gjort deg fortjent til respekt fra meg . Føler for å be om unnskyldning nesten for at jeg har tatt så feil av deg . Nesten 🙂

 2. Jeg er så enig med deg! Det er forskjell på det å prøve å skape en debatt for noe man synes er riktig, og det å bevisst vise null respekt for andres tro. Jeg heier på deg og andre homofile i kampen om like rettigheter også i kirken!!

 3. Du er en herlig person EE med masse god kjærlighet til alle rundt deg og jeg er så enig med deg i ditt siste utspill.Sex hører ikke til i kirkerommet vårt,det er ikke snakk om at man er imot homofile fordi man mener det.Og kampen for de homofile har pågått lenge,jeg tenker på Kim Friele på 1980 tallet!!Hun var en banebryter og vi er en «evighet»fra hvordan det var å være homofil da!!!Men kampen er ikke helt vunnet ennå, men det jeg håper er at Tojji våger å ta denne kampen i Moskeene og blandt de muslimske også,der er veien lengre å gå!!

 4. Jeg kunne ikke ha vært mer enig med deg. Syns det var synd at tooji ødlegger så mye for seg selv; kan ikke forvente respekt vis du ikke kan vise respekt tilbake. Både til deg og kirken.

 5. Helt enig med det du har uttalt deg i forbindelse med denne videoen, og din stemme er kjempe viktig!! Skjønner virkelig ikke hva Tooji har tenkt på her. Han ødelegger mye både for seg selv og andre homofile. Veldig bra at han er ærlig med hvem han er og står for det, men kunne brukt seg selv på en helt annen måte for å formidle aksept rundt homofiles kjærlighet til hverandre. Han har heller ikke vist respekt ovenfor kirkens verdier, og det har ikke noe med homofili å gjøre, sex i kirken er uansett ikke greit. Stå på!

 6. For det første må jeg si at jeg er utrolig glad for at du tar til orde ang. dette.
  Jeg har mange homofile venner, og det første jeg tenkte når jeg leste om dette PR-stuntet/kunstprosjektet, var at det fyren gjør kan svekke kampen om likestilling og den kampen mine venner har kjempet for. Det er ingen overraskelse at denne barnevernspedagogen kommer ut av skapet. Sånt ser jeg på som en privatsak, men her ble det stor ståhei for ingenting. Ingenting i min verden, i allefall. Vi lever i Norge, og det er helt pasè å ikke være tolerant nok til å anerkjenne kjærlighet. Om kirken har en vei å gå, greit. Jeg fikk selv beskjed fra kirken da jeg skilte meg om at ingen prester i Bergen kom til å ville vie meg igjen. Jaja, dem om det. Jeg føler meg ikke krenket, jeg tenker at modernisering er på høy tid.
  Som sagt, jeg har mange homofile venner (synes nesten det er kleint å måtte skrive homofile, for man kan ikke velge hvem man blir forelsket i). Sånn jeg ser det, så setter Tojii hele greien i et dårlig lys. Håper dette bare blir en døgnflue, og at han kan ta sin kamp på kammerset han kom ut til. Verden er snillere enn man tror.

 7. Hvorfor må Tooji stå til ansvar for ikke bare hans egne handlinger, men handlingene til alle homofile? Er ikke dette et tegn på at det er noe galt i samfunnet vårt? Tooji er et selvstendig individ, han skal ikke stå til ansvar for homofiles handlinger noe mer enn jeg som heterofil kvinne står til ansvar for alle heterofiles handlinger.

 8. Jeg er så fullstendig enig med deg Erlend,og jeg syns du ordla deg veldig godt på tv2,i debatt med Tooji. For meg er det viktig at de som er homofil,lespisk,bifil e.l blir normalisert i vårt samfunn. Hvem man forelsker seg i og velger å leve et liv med og stifte familie med er så tilfeldig. Det eksisterer endel fordommer rundt de homofile, og da spesielt at de er veldig sexfikserte. Men når sannheten er at de som jeg ønsker å finne en å bli glad i, og etterhvert stifte en familie med,ja leve et liv sammen med. Denne videoen var gjerne ikke det beste virkemiddelet i arbeidet med å fjerne fordommer og likestille homofile. Jeg kjenner flere som ikke føler at de som homofile kan stille seg bak denne videoen, fordi de selv ønsker en annen type debatt og en annen kamp for å bli likestilt. De er som meg,lever et rimelig A4-liv med samboere og en er også far. Han syntes videoen var et hån mot han selv og sin samboer og lurte på hvordan Tooji mente at dette skulle bane vei for homofile i den norske kirke. Den norske kirke trenger veiledning hva gjelder tema som de ikke selv ønsker å forstå eller akseptere, men å møte kirkens diskriminering med en slik billedlig video skaper bare større distanse.
  Jeg er ikke fæn av sexifiserte videoer uansett, og mener Tooji kunne valgt et helt annet uttrykk og likevel og kanskje på en enda mer hensiktsmessig måte skapt en debatt rundt diskriminering av homofile og lespiske innenfor religion.
  Hatten av for deg, ditt bidrag i debatten var uten tvil et steg i riktig retning!

 9. Jeg må bare si at jeg kan anbefale å gi hele sitt liv til Jesus! Jesus er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved ham. Lykke til! Hilsen Ellen

 10. Takk for at du står opp for Kirken!
  Tootsie setter kampen for likestilling og likeverd mellom homofile og heterofile laaangt tilbake der han fremstiller homofile som sex-maniacs som «skal ha seg» nårsomhelst og hvorsomhelst. Tootsie bygger opp om disse fordommene fremfor å fortelle at homofile er normale mennesker akkurat som heterofile.
  Han visste også at han ville skape mye «brudulje» ved å gjøre det han gjorde. Og det handler ikke spesifikt om Kirken eller en moske, men om hellige bygg. Han løy om sine intensjoner overfor Frogner menighet.
  EE – ta over kampen og send Tootsie på ferie.
  (Jada, jeg skrev «Tootsie». Kanskje respektløst men jeg tenker alltid på Tootsie (Dustin Hoffman) når jeg ser Touraj Keshtkar)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here