Det som ikke vises på utsiden, hvordan skal man fortelle det?

Har man knekt en fot eller andre kroniske fysiske lidelser så trenger man ikke si noe. Du får forståelse og du får aksept, og respekt for at det er ting du ikke mestrer. Jeg er ikke så opptatt av sympati i den grad som stakkars deg; går det bra? Det føler jeg ofte er platt og overfladisk og at man ofte kan føle seg dårligere eller mindre verdt. Men respekt og aksept for det man sliter med er noe jeg setter høyt på listen min. Som for ca nøyaktig ett år siden da jeg gikk ut med min kreftdiagnose var det ikke for å få sympati, men respekt og for å opplyse, få åpenhet og at det skulle bli større aksept for menn og kreft, og da kanskje mest for mennenes egen del ovenfor seg selv.

Lørdag var jeg på god kveld Norge og fortalte om det året som har vært, hvor tungt det har vært og hvor store bølger det har skapt inni meg av følelser (Les og se intervjuet her). Alt fra total fortvilelse, til vill festing, mangel på livsglede og en sorg som aldri ville ta slutt. Men også angst, og jeg vet hva angst er, det har jeg kjent på i mange mange år. Presset på brystet som gjør at man ikke får puste, redd for å dø, svimmel, usikker på seg selv og de rundt seg, redd for å miste dem man er mest glad i. I 2015 fikk jeg selv kreft, pappa fikk det for andre gang, jeg mistet han jeg elsket, de to jentene jeg var stepappa for og 4 gode venninner.. Så alt bygde seg opp. (Nå på torsdag må jeg igjen ta farvel med en god venn.) Boblen ble for stor, jeg prøvde lenge å holde på fasaden, bite tenna sammen, men når jeg kom hjem fra 71 grader nord hadde jeg brukt opp så mye krefter psykisk og fysisk, så det å da bli møtt med det som ventet «hjemme», gjorde at det til slutt bare sa pang! Samtidig har deltakelsen i 71 grader nord gjort meg så sterk at det er en av grunnene til at jeg er her i dag, men den kraften kom i ettertid, etter støvet hadde lagt seg litt. 
Så ja jeg har hatt det tøft, men på lik linje som med kreften og angsten for den, så har det at jeg har kunne vært 100% åpen med mine aller nærmeste om denne grusomme skjulte sykdommen angst gjort at jeg har ridd stormen av og jeg klarer meg!
Jeg gleder meg til alt jeg skal ut å gjøre fremover, show, konferansierjobbing, stand up, styling osv osv. Jeg gleder meg over hver dag og tenker ikke på hva som kunne vært, men fokuserer på hva som kan skje og det av det positive slaget. Og avogtil så trenger man en time out, om du bruker den i senga eller i skogen er opp til hver enkelt, men time out fra verden er blitt min løsning og tro meg jeg har prøvd alt som finnes på Google for å bekjempe både kjærlighetssorg, angst og andre skjulte lidelser. Det får du høre alt om på mine show fra høsten av.
Ta vare på deg selv, ta time out, pust og snakk! Har du ikke noen akkurat der og da så ring 1881, det har jeg gjort hehe. Ha en deilig pinse, i love u all!

Kizz kizz Erlend Elias

12 KOMMENTARER


 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/e/erlendelias/www/wp-includes/formatting.php on line 4791
  Jorunn

  Tusen Takk Erlend !
  Du ga meg den trøsten jeg trengte akkurat nå . Du er et flott menneske med mange følelser . At du er raus nok å dele med oss gir oss andre trøst i kaotiske situasjoner !
  Vær deg selv uansett ?
  Ønsker deigen flott 17. Mai feiring ???

 2. Du er ett fantastisk flott forbilde for så mange! ! Det står veldig respekt av alt du gjør og får til, åpenheten din rundt temaer som er vanskelige og sårbare. Dette er til god hjelp for så mange av oss. Vi er dyktige på å skjule våre problemer i stedet for å være åpne om dem. Du er en utrolig flott person ❤

 3. Du skal aldri være alene, for vi er så mange som forskjellige «diagnoser». Livet mitt er ikke enkelt, og har aldri vært det, og det toppa seg da jeg fikk hjerneslag som 38-åring. En lang kamp for å finne igjen seg selv,ord og meningen …Hvorfor skulle jeg kjempe videre..Angsten er forsatt her, og jeg ble alltid satt i bås.. Min gode,ny venn : ta vare på deg selv, støtt deg til de som virkelig vil gi deg alt godt, og bli med meg når vi kan skrike mot stormen 🙂 Ha en god dag! *klemmer i dagen*

 4. som en jente på 16 år er det helt utrolig hvor gått jeg skjenner meg igjen i det du forteller. Jeg he ikkje angst men e utsatt for noe som ingen på min alder ssku ha vært. jeg ble helt rørt <3 gode tanker hjelper om man bare prøer og ikke gir opp<3 ha en fin dag vidre.

 5. Angst og psykisk lidelse gjør vondt både i kropp og sjel. Altså dobbelt dose smerter. Jeg vet og heier deg framover i det tempo som er riktig for deg. <3

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here