Igår var jeg så heldig å få delta på et fantastisk arrangement i regi av Várdobáiki samisk senter, der temaet var helse, identitet og seksualitet. Jeg fikk mulighet til å dele mine tanker, følelser og erfaringer rundt det å vokse opp som homofil med barn og unge. Det var helt magisk, å høre barn sine synspunkter og refleksjoner rundt temaet. Jeg skulle ønske det fantes slike grupper da jeg var liten!

Men, så skjer jo dette da: ikke alle syntes at man skal prate åpent og ærlig rundt det å være homofil. Jeg blir så skuffet over at mennesker fortsatt har et slikt syn i 2015 og det beviser jo bare viktigheten av å stikke hodet frem og fortsette kampen!

Ta en titt på saken i TV2.no og Dagbladet og si gjerne hva dere syntes!

978x

4 KOMMENTARER

 1. Bare fortsett. Det er læreren som bør skjerpe seg. Jeg vet om to homofile som begikk selvmord for flere år siden fordi skapet de satt i ble for mørkt og trist og trangt og ensomt. Det verste er at den ene nok hadde vært i live om det ikke var for at familien hans tilhørte et fanatisk kristent miljø med masse fordommer. Du gjør noe som er viktig. Selv er jeg besteforelder, og jeg husker jeg fikk spørsmål fra ett av barna mine da hun var fjortiss: Hvis jeg skulle være lesbisk, ville du vært glad i meg da også?- Selvfølgelig..du er ungen min uansett.
  Hun er ikke lesbisk, men hun kunne jo like gjerne vært det som heterofil. Samme for meg.

 2. Selv om jeg jo skjønner frykten læreren kommer med, så mener jeg den er ubegrunnet. Barn er ikke idioter. Selv ganske unge barn vet og har en mening om homofili, heterofili osv.
  Det værste er at læreren pålegger opplysningsansvaret til offentlige instanser som i ytterste konsekvens da gjerne må leie inn slike som deg Erlend, for å gjøre akkurat det du gjorde.
  En ting er å lese om ting i en opplysningsbrosjyre. Det blir noe helt annet å høre om det på direkten med en som har vert der, og vet hva han snakker om!

  Jeg husker selv da jeg gikk i 8. eller 9. klasse, og jeg skulle ut i arbeidsuke og få litt arbeidserfaring. Jeg hadde blitt venn med en kunstner i min hjemby som drev et lite kjeramikkverksted, og der ville jeg ha praksis, om mulig.
  Jeg tror det var 3 lærere som forsøkte å få meg til å velge noe annet, men jeg sto på mitt, og jeg fikk en uke der.
  En uke jeg husker tilbake på med glede.
  En av de siste dagene der spurte jeg ham litt om familien hans og barn og sånn, og han sa bare «Neimen Morten, Jeg kan ikke få barn, Jeg er homo jeg»… Det var en litt vel brutal oppvåkning den gangen for nå 35 år siden. I løpet av 10 sekunder så forsto jeg hvorfor alle helst så jeg skulle velge et annet sted. Dette var tabu … og likevel var denne mannen, tross sin legning, utrolig koslig, snill osv. Han var ikke annerledes selv om jeg fikk litt for mye informasjon som jeg da hadde litt problemer med å takle.

  At barn får informasjon, at det blir pratet om forskjellige legninger, det gjør at man som samfunn blir mer åpne og inkluderende. Det som før bare var tabu, det kan man godt prate om i dag, også med barn!
  Holdninger som denne læreren viser hørte ikke hjemme for 35 år siden, og dem hører ikke hjemme i dag heller.
  Er vel kan hende litt drøyt å få han fjernet fra sin stilling, men han bør nektes seksualundervisning :p
  På et rent ideologisk grunnlag er jeg enig i reaksjonen ut fra at han jobber som lærer, men er han ellers dyktig med andre fag, ja så må han da få undervise i det han er dyktig til.
  Jeg kan ikke gresk, og ville således blitt en elendig lærer i gresk, men engelsk derimot, det er et språk jeg behersker.
  I Norge finnes det mange dyktige lærere, men ikke alle underviser bare der hvor dem er dyktige. Dessverre har vi også lærere, som underviser i biologi, som ikke vet forskjell på bakterier og virus.

 3. Synes folk bør tenke litt i 2015…
  vi er ikke på 1800 tallet lengere, synes det er bra at budskap i ALLE varianter blir tatt opp.
  Han, læreren sier at det er mye selvmord…. men det er jo akkurat på grunn av at mange ikke tør å stå fram som Homofil/lesbisk.
  Det er dessverre også mange kristne som er i mot Homofili, de skal følge bibelen til punkt og prikke og der står det at det er mann og kvinne ( så noe på tvn om akkurat dette)
  Synes du bare skal fortsette slik du gjør Erlend Elias, stå får det du er og dine tanker og følelser rundt dette.
  Vi har dessverre en verden med mye hat om forskjellige ting.. det er ikke bare homofili som er hat å mobbing.
  Jeg er ikke lesbisk selv, men har aldri hadd et hat til de som skiller seg ut <3

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here