Forrige helg var jeg ett døgn med kjæresten min på Kragerø Resort. Petter hadde lyst til å gjøre noe spesielt for meg, så han inviterte meg med til Kragerø – på vei ned fant vi ut at det er faktisk første gang på 10 måneder som vi har vært alene uten barna og uten at det har vært noe jobb involvert. Så penger var oppspart for en virkelig utskeielse som skulle gjøre underverker for kropp og sjel, og helgen var nøye planlagt med store forventninger..


Vi dura nedover lørdag formiddag kl 11.. jeg var spent i kroppen og kjente det kilte i magen, og følte meg nesten nyforelska:) Jeg har hørt mye om Kragerø Resort før, har en del venninner som har pleid å være der om sommeren og spilt golf – og Kragerø er jo uansett et ord man forbinder med sommer, sol og kanskje litt klasse…. så jeg så veldig frem til et døg med litt luksus, litt ekstravaganse, og den lille prikken over i’en. Vi tasta inn på GPS’en, og fant jo til slutt ut at det var jo ikke akkurat Kragerø som var endestasjonen, men Stabbestad. Fra hovedveien var det 20 minutter med en kronglete, svingete vei, og jeg er veldig glad for at det har blitt litt vår her sørpå, ellers hadde det kunne gått virkelig ille med piggfrie vinterdekk, for å si det sånn. I forkant hadde vi hvertfall booket behandlinger, vi ringte en uke i forkant og fikk vite at det var fullt lørdag, men vi fikk presset inn noe på søndagen. Jeg syntes det var litt spesielt at det var fullt allerede en uke før på et såpass stort spa-anlegg, men tenkte at det kanskje var lite behandling nå i vintersesongen og derfor også få spaterapeuter på jobb. Vi kom frem, sjekket inn, var litt overrasket over at vi måtte gå gjennom et par blokklignende bygninger før vi kom ut og så opp til rommet vi hadde fått tildelt.. når vi til slutt fant heisen, etter litt frem og tilbake i korridorene. Men rommet var stort sett en veldig positiv overraskelse – gjenomgående og fresh, eget kjøkken og fin balkong med magisk utsikt over sjøen – jeg elsker havet siden jeg har vokst opp med det . Til ledelsen – rom 421 – dere burde forresten kanskje gjøre noe med hullet i taket der stolen en gang i tiden hadde hengt. 

Etter å ha slappet av litt og funnet roen bestemte vi oss for å sjekke ut fasilitetene, pakket med oss treningstøy og badeshortsene og tok turen ned til spa-avdelingen.. skiftet raskt i garderoben, hadde gledet oss begge noe sinnsykt til dette. Det som møtte oss var et stort firkanta rom med et basseng og et lite boblebad, og fra bassenget kunne man svømme gjennom en liten glassdør og så var man ute i friluft. Jeg tenkte.. OK – det er en helt grei entré til spaet – men det viste seg jo at dette VAR hele spaet, og det MYLDRET med folk – jeg fikk nesten hakeslepp over at det var så hinsides med folk på en lørdag utenfor sesongen. Først antok vi at det var en eller annen konferanse, men man merket fort at dette var folk som hadde kommet for å ha det gøy, med rølp og fest og det som hører med. Den gjengen som satt i det utendørs boblebadet rikket seg ikke på de to timene vi var der. De satt på stedet hvil og ble servert øl og vin og det fløt tomme glass over hele anlegget. Der og da ble jeg skuffet over at dette tydeligvis var det Kragerø Resort som jeg hadde hatt så store forhåpninger og forventninger til. Når jeg ser og titter rundt meg så ser jeg tre plastblomster som er dandert på tre forskjellig plasser i rommet, de som jobbet der var svette og slitne uten noen som helst kleskode – han ene så ut som om han var rett fra safari og absolutt ikke på den moteriktige måten! Kollegaen så ganske sliten ut, og det var kanskje ikke så rart når hun fløy konstant frem og tilbake for å plukke tomglass til den lille trillevognen de provisorisk hadde satt opp som bar. 

Vi prøvde de forskjellige badstuene for å se om vi fikk litt mer følelsen av luksus der, men der var det også stappet till randen – bortsett fra et rom der det skulle være avslappende aromatiske dufter hvor det var ganske fritt for folk… kanskje ikke så rart ettersom det luktet helt annet enn godt. Så, om det er en spesiell olje de har brukt her bør de nok sjekke utløpsdatoen.

Vi innså at dette ikke kom til å bli noe høydepunkt og valgte heller å gå inn på treningsrommet – helt greit treningsrom med diverse apparater, vi varmet opp på tredemøllene der vi kunne se på tv, bare for å finne ut at tv’ne på maskinene var i uorden. Vel, etter en treningsøkt kom vi oss tilbake på rommet, der var det jo hvertfall fint og med en utsikt som hjelper på det meste. Vi bestemte oss for å slappe av en liten time før middagen som vi hadde forhåndsbestilt til klokka 20:30, sprang ned i spa-butikken, kjøpte oss ansiktsmaske og badeoljer slik at vi kunne tappe i badekaret og heller lage vårt eget lille spa på rommet. Der og da var jeg veldig takknemlig for at vi har det såpass fint sammen selv om omstendighetene var noe helt annet enn det vi begge hadde sett for oss noen timer før.

FOR! Når vi kom ned til restauranten ble vi møtt av en lang kø, hvor vi faktisk ble stående i 15 minutter før vi ble henvist til bordet vårt. Vel, vi har forhåndsbestilt tre-retters og begynner å kikke gjennom vinmenyen.. servitøren kommer bort og forteller at idag er skalldyrsBUFFET…. noe som egentlig ingen av oss var noe videre gira på når vi hadde blir forespeilet, forhåndsbestilt og fått bekreftet en tre-retters meny. Men etter litt om og men fikk vi det vi hadde bestilt (selv om helt ærlig, en pølse i brød hadde både gjort meg mettere og smakt bedre). Maten var katastrofe – sorry, noe de nok kanskje forsto også selv, for mellom hovedrett og dessert kom en av eierne, Frode, bort til oss og satt seg ned. Jeans, caps og ubarbert – rett før desserten (som vi håpet kunne blitt en opptur). Han spurte oss hva vi var misfornøyde med og forsvarte seg med at han visste at det var problemer med spabetjeningen ettersom det var sykdom og mangel på folk. Han visste at det var lang ventetid, at det var kø til spisesalen – og det var da det ble klart at de kjører LETS DEAL-kampanje på nettet.

Dette visste jo ikke vi, og sitter igjen og føler oss ganske lurt etter å ha punget ut med nesten 10 000 kr for et «eksklusivt» døgn på spa, mens de rundt oss nok antagelig hadde fått en weekend til en bitteliten brøkdel av det samme beløpet. Kjipt er vel nesten ikke engang dekkende, å ha brukt så mye penger som man egentlig ikke hadde trengt å brukt – og som man uansett ikke VILLE brukt hadde man visst omstendighetene rundt det. I alle fall, vår venn Frode sitter og forsvarer opplegget og hører hva vi sier, forteller at Jon Almås nettop har kjøpt seg
leilighet der (ok?), og at vi har mange felles bekjente og at vi treffes nok igjen – og ba meg tenkte meg om å heller si noe pent om Kragero Resort i framtiden. Men, jeg kan ikke annet enn å være ærlig. 

Vi går og legger oss, sultne (godt vi er forelska, så får vi brukt frustrasjonen til noe fornuftig;) – og ser frem til søndagen hvor vi skal få fotbehandling, ansiktsbehandling og massasje. Og rett skal være rett, her kan vi gi full pott  – spaterapeutene var veldig dyktige, massasjen hjalp på anspente kropper og vi fikk absolutt det vi håpet og så frem til her. Men helthetlig er det litt vanskelig å svelge at man har brukt så mye penger på noe som skulle være magisk, noe som skulle føre oss enda tettere sammen, og man skulle feire at man endelig skulle få ett døgn bare oss to sammen.. og så føler at man har vært på danskebåten. 

(Digresjon – som passer godt inn her, forøvrig var vi med  Color Magictil Kiel for tre uker siden, og jeg skal innrømme at jeg syntes det var litt flaut ettersom det har et litt harrystempel på seg… men etter helgen på Kragerø Resort så heiser jeg flagget for Color Magic, for der hadde de absolutt alt: de hadde fantastisk god mat, de hadde velorganiserte ansatte, det var ikke kø, det var rimelig, det var lik pris for alle sammen, det var et nydelig spaområde og et rent og fint treningstudio, og til og med badeland som var veldig gøy for både for voksne og for barn. Du får på en måte det du betaler for og det du ser for deg og føler at du har brukt pengene på en god måte. Så jeg vil absolutt anbefale at om man skal ta seg et par dager fri så reiser man heller med Colorline til Kiel enn til Kragerø på spa. 50 hakk bedre til en femtedel av prisen.) 

Så jeg kan ikke si noe annet enn at Kragerø Resort er et sted jeg ikke vil anbefale, og til og med etter at vi fortalte hvor misfornøyde vi var til en av eierne, så fikk vi ikke kompensasjon på noen som helst måte. Han satt sammen med oss i nesten 20 minutter ved bordet der vi satt med desserten foran oss til sjokoladefondanten ble kald og isen smeltet og tilbød ikke engang et glass champagne. Med ganske god erfaring fra servicebransjen syntes jeg det er slett service og at Kragerø Resort åpenbart er et fallent sted som ikke er på vei opp men på vei ned.

Men, 1000 takk kjære Petter for et fantastisk døgn sammen med deg. Om ikke annet så er jeg myk og fin i alle ledd nå og gleder meg masse til å planlegge neste tur… hvem vet, kanskje det blir enda en tur på Color Magic 😉

Kos og klem

28 KOMMENTARER

 1. Fy og f..e d mulig!!! Tragisk rett og slett 😀 skal ikke dit,noe som æ egentlig har kunnet tenkt mæ lenge..Du skal ha takk for tipset og ærligheta..tenke d blir Color Magic heller ja 😀

 2. Å herregud får et opphold dere hadde,,å te den prisen æ hadde fått noia!å slett oppførsel fra ledelsen uakseptabelt! Skriv klage å be om kompensasjon! Det e f.. Det minste di kan jøre.godt man vet om denne plassen om man engang er i di traktene.

 3. Vil dere ha en SKIKKELIG digg kjærestetur så anbefaler jeg Farris Bad i Larvik. Du får alt du betaler for og mer til. Hot tips; grotten 😉 ♡

 4. Whaaat? Der hadde jeg skrevet ett klagebrev så det sang etter og krev pengene tilbake. For noe forbanna tull!! Æsj for en dårlig service. Dra på colorline neste gang dere:) der er det jo kjempe kos:)

 5. Trist at dere opplevde det sånn på Kragerø spa. Jeg selv har Vært der 2 ganger, og er kjempefornøyd med alt sammen. Har også reist med Color magic, klart det er flott der, men på en annen måte. Så vi sitter med forskjellige opplevelser dessverre. For det skal jo Være likt hele veien uansett hvilken uke, helg, årstid man kommer dit. Skjønner dere at ikke dere vil dit igjen, men jeg derimot anbefaler det. Uansett hvor du reiser, så er det alltid noen som ikke har den samme opplevelsen som du selv sitter igjen med, og som ikke er fornøyd.

 6. Kjenmer meg igjen i alt du skriver. E og ei venninne var der ei natt og blei kjempe skuffa… Heldigvis hadde ho vunnet oppholdet og trengte ikkje å betale noe for det. Bassenga/spa var en stor skuffelse og matsituasjonen enda større skuffelse. De tilbydde bare en skalldyrsbuffe, noe som passa oss dårlig. Det endte med at vi reiste til nærmeste butikk og endte opp med å lage middagen/desserten vår selv. Og slik skal det selvfølgelig ikkje være når du bor på et spahotell!… Når vi skulle i bassenga eller til massasjen måtte vi gå gjennom mange bygg og ganger i badekåpe(ukonfertabelt). Eneste plusset var massasjen. Kommer nok ikkje til å reise dit igjen visst e må betale for oppholdet.

 7. Tusen takk for advarselen. Dette er typisk Norge. Reiser alltid på spa i Tyrkia jeg. Si ifra neste gang så skal jeg ordne det beste for dere! Ikke er det dyrt heller…. Mvh Helene Dalka

 8. Stakkars dere! En katastrofe av det slaget er ille! Skjønner ikke at folk klager over småting, når man opplever sånt som har rammet dere!

  Sultkatastrofen i Kenya, Somalia, Eritrea, Etiopia, Uganda, Tsjad, Mali,
  Mauritania, Burkina Faso og Nigeria er jo bare barnemat i forhold!!
  I Kenya og Somalia er det til sammen 13 millioner mennesker som nå trenger akutt hjelp for å overleve. I begge landene har regnet sviktet i over to år. Jorda er knusktørr og hard.23 millioner voksne og barn er truet av sult og tørke i Øst-Afrika.
  Og krig?!? Langvarige konflikter har gjort at mange tusen mennesker må flykte. Kvinner lider spesielt i områder der det er krig. Mange blir voldtatt.
  Er jo ikke noe å snakke om, når det er SÅ dårlige veier til spahotellet!! Makan!! Dere MÅ bare klage til ledelsen!!!
  Uff, håper dere får en fin opplevelse også neste gang dere reiser på Color Magic ! Ha en fin dag <3

  • Du har selvsagt helt rett. Skal man klage, bør man være sikker på at ingen i hele verden har det verre.
   Og hva så om noen vil påstå at krig ikke har noe med saken å gjøre!?

  • Jeg må bare le.. Du er flink å Skrive Randi, men å sammenligne dette og i det hele tatt ta deg tiden til å gjøre deg selv til latter syns jeg blir temmelig lavmål! Skal vi som bor her i Norge ikke sette noen krav eller ha lov til å bli skuffet for da er det ett hån mot de i verden som ikke har det like bra som oss? Kanskje jeg ikke skal spise, men sulte meg i sympati for barn i Afrika? Nei Randi gjør leksene dine bedre og spre din propaganda ett annet sted, jeg hjelper den 3 verden på min måte med fadderbarn etc etc. Skulle likt å vært flua på veggen å sett litt av ditt liv!

   • Klart du kan klage, spise kan du og! Men jeg reagerte på at du betegnet det som KATASTOFE!!Og DET er det vel ikke…………

    • Er da ikke nødvendig å reagere så fælt på bruken av ordet «Katastrofe»
     Jeg kunne selv utmerket godt brukt dette uttrykket for å betegne noe som var galt for meg!
     Et spa-anlegg fylt til randen med rølp og partyfaktor synes jeg er katstrofalt nok i forhold til hva man forventer av et spa!
     Rølp og party hører ikke hjemme på et «offentlig sted» selv om dette selvsagt er et leiested, med mindre de rølpende har leid hele anlegget for deres spesielle begivenhet.
     Selv synes jeg det er fantastisk flott at Erlend har delt dette på bloggen sin. Hva- og hvordan man opplever ting er jo personlig, og så å klage på hans opplevelse av dette party-stedet synes jeg er lavmål.
     Det kan ytterligere bli katastrofalt nok for driften dersom dem har en ulykke der, og det kommer frem at høy sigarføring og tomme vin-/spritflasker er medvirkende årsak. Fyll og fest hører ikke hjemme i spaanlegg, svømmehaller og badstuer!

  • Og jeg antar at du aldri har klaget over å få dårlig valuta for penge dine, når du har betalt en liten formue for noe?
   Den slags kommentarer er helt usakelige og viser bare mangel på gode argumenter. Det er alltid noe annet i verden som er værre. Man har faktisk lov å kommentere at en bagatellmessig ting er negativ selv om det finnes mye mere alvorlige saker i verden. Jeg tviler på at det er disse to som er ansvarlige for alle de problemene du nevner.

   • Folk kan klage på hva de vil for meg, klager jeg og, men det jeg reagerte på, var at dette ble sammenlignet med en katastrofe………..Og så vidt jeg skjønner, har vi forskjellig meninger om hva en katastofe er. Sånn er det bare, dårlig argument eller ikke.

 9. Klippet fra Kragerø resort`s nettsider;
  Meny
  Mandag til fredag serveres dagens 3-retter meny
  Lørdag serveres vår fantastiske Skalldyrsbuffé
  Pris kr. 435,- per person.

  Bord må forhåndsbestilles!

 10. Farris Spa har en skikkelig SPA avdeling! Mange ulike aktiviteter. Det kan sikkert være fullt der også, og restauranten imponerte meg ikke veldig. Nå skal det sies at jeg kun har spist lunch der – så middagen kan være prima. Men Spa avdelingen imponerte meg ihvertfall. Jeg noterer meg det du skriver om Kragerø. Kjipt – når forventningene var så store!

 11. Kan bare bekrefte mye av det som er skrevet her. Har vært der på kurs noen ganger.Trodde også jeg skulle til Kragerø. Så derfor kjørte jeg veldig feil første gangen 🙁

 12. Vi hadde også ett elendig opphold der. Maur til frokost, ikke fikk vi middag servert samtidig, varmt på rommet, MYE bråk osv. Ikke ville de gi oss gratis kaffe som kompansasjon. Men dama i resepsjonen slettet regningen på drikke fra badingen.

 13. Virkelig trist at dere fikk en slik opplevelse i min kjære «hjemby»
  Jeg vil dog virkelig anbefale en tur til stråholmen ytterst i Kragerøskjærgården. Ta med telt og ligg der en helg.
  Borte fra mas og jag, og utrolig flott natur rundt på alle kanter. Flotte bademuligheter.
  Var jeg bare i nærheten skulle jeg vært guide og vist dere begge litt av naturen Kragerø har å by på!

 14. Så leit å høre at det ble som det ble, kjedelig opplevelse når man betaler skjorta og har gledet seg til en romantisk og avslappende helg . JEG er kjempeglad for advarselen, for her kommer jeg ALDRI til å sette mine føtter….da har man andre fantastiske alternativer som virkelig leverer .

 15. Hei!!Vi var der for 1,5 mnd siden på kjæreste helg,og opplevde det samme som dere.Skalledyr buffet var helt nydelig så den skulle dere valgt.Spaannlegget var stappet til randen av folk,og det fløt med glass,og det var party faktor delux.Dette er noe jeg syns er gøy det altså,men ikke i et spaannlegg på kjærestetur.Sengen vår var også ødelagt.Sengebunnen på min side var nesten vekk.Ringte ned å sa i fra,og det skulle komme noen å reparere.Kom aldri noen så jeg måtte sove med rumpa nesten i gulvet:)Blir farris bad på oss neste gang.Godt du skriver om dette så kanskje de skjerper seg!!Linda

 16. Så synd dere opplevde det også! Vi var der med jobben i oktober og blei utrolig skuffet. Jobber sjøl på hotell og kokken vår ville ikke spise maten engang. Men de ga han suite fordi de ønsker å ansette han. De hadde vist store problemer med kokkene. Veldig trist! Det har jo potensialet til å være en kjempe bra plass 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here