Da var det dags å ta til motmæle og klarne opp i et par ting!

Jeg sa ja til å komme på panelet på vgtv, der vi skulle snakke om selfies, sommerkropper og aktuelle ting. Lett underholdning, kanskje det man kaller agurknytt på sommeren i mangel på viktigere nyhetsoppdateringer…

VG var jo ikke sene med å vri og vrenge på det som ble sagt, i beste tabloidstil.

Så kom det hvertfall opp bilder av Tone Damli i bikini, Jenny Skavlan i en BH/singlet, ja – jeg husker ikke helt, men da startet iallefall diskusjonen – Er det greit at kjendiser med så veltrente kropper viser seg frem? Hun Ingvild fra VG som satt ved siden av meg mente da at nei – det er ikke så greit at folk som er så veltrente, slanke og har detoxet seg så fine og fått kropper andre bare kunne drømme om å få, burde flashe seg offentlig i tide og utide.. hun mente de burde begrense seg fordi dette kunne skape et unødvendig kroppspress.

Og det var da jeg kjente at jeg at det begynte å koke litt inni meg. Ikke fordi jeg er en av de «kjendisene» som har den fineste og mest veltrente kroppen, på langt nær –  her henger det og slenger det! Men det er helt okei og det er min egen feil fordi jeg er mer glad i sofaen enn i tredemølla.. Men skal de som jobber og sliter for å oppnå det de drømmer om være redd for å vise seg frem i frykt for at de skaper et kroppspress for ungdommer og andre rundt seg? Skal de begrense seg selv med eksponering fordi de ser for «bra» ut???

Nei er svaret mitt. Og da dro jeg inn Else Kåss, som jeg syns er en fantastisk kvinne, kjenner henne og hun er vakker på alle måter. Allikevel valgte jeg å bruke henne som et eksempel – jeg kunne likesågodt dratt frem f.eks. Truls Svendsen som til dels har gjort det samme.. – anyway; jeg tar da frem Else og spør: -Hvorfor hylles hun for å legge ut selfies naken, flashe pupper på tv, gå rundt i tettsittende grønne trikoter eller nå når hun på tv skal slanke seg så hun får plass i et rør? Er det fordi vi ennå har så sterk jantelov at om du er «perfekt» så skal du skjule det men har du litt ekstra og ser ut som folk flest og lager klovnerier ut av det så er det ok, da kan vi le av det? Men vi kan ikke få beundre noen for at de ser bra ut?

Jeg mener det er rom for alle og så lenge ingen oppfordrer til syke slankekurer eller andre skadelige ting så skjønner jeg virkelig IKKE hvorfor en person som ikke er et «skjønnhetsideal» skal hylles for at hun/han tør og vise frem sine ekstra mager mens de konstant prøver å slanke seg offentlig, mens de som følger kostholdsplaner, trener og oppnår sine mål skal dysses ned og helst holde seg for gode for å kle av seg og vise seg frem – fordi de faktisk kan støte noen?!

Nei, jeg mener vi er alle forskjellige og de fleste av oss har litt ekstra og vi skal alle få vise oss frem hvor vi vil og være stolte over den vi er.

Og personlig syntes jeg ikke Else trenger å slanke seg inn i det røret om hun absolutt ikke vil, vi er alle fine som vi er. Jeg som stylist må jo få frem at vi kan se ut som den vi drømmer om å se ut som med de riktige klærne og med de riktige snittene.

Så – kle av dere alle som vil, jeg hyller dere hele gjengen, ikke gjør narr av deg selv, du er fin som du er og det er jo akkurat den selvsikre siden med at vi er fornøyde med slik vi er som bør hylles, ikke at vi lager en parodi på oss selv!

Kos og klem – og nyt deg selv og helga! 🙂

Erlend Elias

4 KOMMENTARER

  1. Fikk ekstremt respekt for deg etter intervjuet i VG. Det trengs at noen taler Fotbalfrue, Tone Damli og andres sak. De har jobbet hardt for kroppen sin, og fortjener å vise den frem.

  2. Tror ikke hun mente at man ikke kan eksponere seg om man ser for bra ut, men det begynner å vippe over og vanlige kropper blir sjeldnere å se. Da er det godt å se vanlige kropper i aksjon, som en motvekt, derfor hylles de. Må samtidig si du ser vanvittig bra ut! 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here