På 1800 tallet var det vanlig å kle alle babyer i hvit blondekjole, uavhengig av kjønn. De hvite kjolene ble brukt fordi det var mest praktisk med tanke på at det bare var å løfte opp for bleieskift og fordi hvitt kunne blekes når det var nødvendig.

På denne tiden var også rosa en guttefarge, mens lyseblå var en jentefarge. Det var ikke det at man ikke kunne bruke rosa også på jenter og lyseblått på gutter, men fordi det ble sagt at lyseblått var mildere mot øynene og derfor var mer passende til små jenter.Rosa og lyseblå ble i utgangspunktet brukt på babyer for å skille dem fra de voksne.

Her ser dere meg når jeg var sånn ca 3 år, da stjal jeg min kusine sin rosa kjole. Så jeg har elsket rosa hele livet?????

På denne tiden var det faktisk upassende å dele små barn inn i kjønn fordi det fratok dem deres aseksuelle uskyld.


Hvorfor rosa ente opp med å bli en jentefarge fremstår som relativt tilfeldig.Det var ikke før vi gikk inn mot første verdenskrig at fargekoder ble vanlig, men det var først i 1940 at rosa for alvor ble en jentefarge.

 

Jeg er jo STERKT imot at det skal være «lover», «regler» mot hva man skal kle seg i. Jeg har stylet mange menn opp i rosa skjorte der dama har nektet mannen å gå med den selv om mannen syns det var kult. Så hvorfor lar vi oss styre av fargekoder?Min vakre niese elsker blått og da får hun blått, men jeg er ikke så sikker på andre foreldre om dem hadde en sønn som elsket rosa om han fikk kle seg opp fra topp til tå i rosa. Kanskje ikke fordi foreldrene ikke vil men de er nok redde for hva de andre barna vil si, og man er jo uendelig redd for at barn skal bli mobbet! Så PINK PROJECT 2016 by Erlend Elias håper jeg dere alle blir med på.


Jeg har i samarbeid med VIP Cards nå vært så heldig å få en rosa scooter som de lodder ut igjennom bloggen min. Vil du lese mer og delta i konkurransen kan du gjøre det HERBestiller du et rosa kort til kr 0,- vil du i tillegg til å være med i trekningen av en ROSA scooter også automatisk få en gave fra TL complex mineral til en verdi av kr. 897kr,- sendt kostnadsfritt hjem i posten!

Jeg har trykt opp t-skjorter for alle dere som vil være med på mitt prosjekt om å ufarliggjøre rosa og få rosa til å bli en farge alle kan gå i, uansett kjønn, legning og hvem du er. PINK for the People. Med rosa kredittkort så får vi en statement! Dette tror jeg vil hjelpe alle og vil åpne dører for aksept og jeg håper at en dag kan alle kle seg i hva de vil uansett alder og mobbing blir ett glemt ord når de ser at både menn og kvinner betale med Norges eneste rosa kredittkort. Vi starter i det små, men håper dere deler og hjelper meg. Jo flere som bestiller dette kortet HER, jo flere rosa scootere får jeg gitt ut, og jeg håper vi får en rosa scooter i hver by i Norge. Så er dere alle invitert på Norges største PINK PARTY I SEPTEMBER.

I love you and I love pink!

 

Rosa Kampanje EE

 

Bli med i konkurransen om en ROSA scooter med hjelm til kr. 28.489,- ved å gjøre følgende:

 1. Lik gjerne VIP Credit Card på Facebook KLIKK HER
 2. Bestill Norges første rosa kredittkort eller vårt sorte kort for kr 0,-.  BESTILL HER  Alle som bestiller får i tillegg  til å være med i trekningen vår får en gave fra TL Mineral complex verdi kr 897,- sendt kostnadsfritt hjem i posten.
 3. Lik og Skriv: «Jeg vil vinne en ROSA scooter» i kommentarfeltet. Del gjerne.
Vinneren trekkes torsdag 23. juni 2016! 

Eff. rente 22,90 %, 15 000,- 0/12 mnd. totalt 16 744,-

18 KOMMENTARER

 1. Hellå! Er det sånn at det å få dette kortet var helt gratis + ha kortet? Ingen kostnader med mindre man bruker det? Og det gjør ikke noe om man bestiller det til tross for at man har en annen bank?

  • Det er helt gratis å ha ja.. Gratis å ha og gratis å bestille. Så sålenge du ikke bruker det er det ingen kostnader. Og man kan ha dette kortet uansett hvordan annen bank man har???

 2. Heia pritty in pink!! Looking soo good med alt Esmeralda Design stæsjet vårt!! PS: hadde kledd jentene å ha en rosa scooter her på Låven! Kyss & Klem Esmeralda jentene

 3. Da var det fiksa et rosa kort ?.
  ❤jeg vil vinne en rosa scooter❤.
  Veldig fint blogg innlegg erlend, keep it up ?.

 4. Jeg vil vinne en ROSA scooter 😀
  Usikker på om det var her eller på Facebook det skulle skrives, så gjorde det begge steder 🙂

 5. Min sønn på 3 får sjøl velge farge, alltid. Han har blant anna rosa traktor, kaffetrakter å strykejern i lekekassa?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here