Jula, det er så mange minner som strømmer til meg bare man hører ordet. For meg så er det ett stort skille på barndoms jul, ungdoms jul og julen som voksen.

Når man var barn luktet man at jula var nære, man var hele desember på konstant jakt etter gaver, og fikk nesten ikke sove pga. adventskalenderen. Om julaften så våknet man før hanen gal og løp ned for å se om nissen hadde fylt opp strømpen med godis som hang på peisen, så var det Disney, askepott, kirka, grøt, avslapping, middag, sølvguttene, så endelig gaver, man husker noen av de mest spesielle gavene man fikk fra når man var liten, men stort sett var det spenningen, forventningene og hele stemningen som gjorde jula så magisk, men man hadde jo stålkontroll på hvor mange gaver man fikk, hva som var inni var ikke så nøye, men husker jeg fikk ei jul da jeg kanskje var sånn 8 år, ett bilde av bestekompisen min som rammet inn, da ble jeg så glad at jeg gråt. Og en Barbie av bestefar som var gravid, vanvittig glede. Etter åpningen av gaver så var jula egentlig litt over, det var oppbyggingen mot selve julaftenen som var jula.

Ungdomsjula, den var litt anderledes, man måtte bli vekket for at man ikke skulle gå glipp av askepott, og Disney, kirka orket man som regel ikke bli med på. Man klarte å sitte stille å spise, men pakkene var klart noe man tenkte hardt på. Og man hadde så klare ønsker på hva man ønsket seg, husker jeg ønsket meg en Nintendo så fikk jeg en Atari, da klarte jeg ikke holde skuffelsen inne. Herregud så lei meg jeg ble, og hvor flau jeg blir i dag over det, bortskjemt kaller man det, men tenåringer er tenåringer. Så når julaften var ferdig var det sosial man ville være og klarte nesten ikke vente på 2 juledagsfest.

Jula i dag.
Jeg er utrolig takknemlig for at vi har så utrolig fine tradisjoner, som har vært der hele tiden og de har blitt gjennomført gjennom hele livet mitt, men man ser ikke alt når man vokser opp.
I dag er jeg fortsatt nødt å se askepott og Disney, kirka vil jeg gjerne gå i, men den følelsen man hadde som barn er ikke har lengre.
Jeg trodde DET var julefølelsen, men det er det ikke. Det som jeg har funnet ut at min ekte juleglede er, det er å få være med min familie, tradisjonene rundt mat, roen, samholdet og de fine samtalene. Klart det er gøy med gaver, men jeg liker mye bedre å gi, det gir meg en utrolig glede å se andre blir glade for noe jeg har gitt. Selvfølgelig blir jeg også glad for gaver, men det er ikke det viktigste i jula for meg.
Det er å kunne få slappe av 100%, være meg selv og vite at dem jeg har rundt meg elsker meg for den jeg er. Tradisjonene rundt hvilken mat vi spiser hvilken dag og faste klokkeslett, det gir meg julefølelse. Er så takknemlig for at jeg er så velsignet med en slik jul, for det vet jeg det er mange som ikke er.

Men uansett hvor du er, eller hva du gjør så ønsker jeg deg en super julaften og ei herlig romjul, der du slapper av og er med dem du er mest glad i.

God jul, klem Erlend Elias

Har veldig lyst til å se hvordan deres juletre er pyntet, så send gjerne et bilde av det hit: EE@erlendelias.no


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/e/erlendelias/www/wp-includes/formatting.php on line 4791

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here