Det er så mange ord og utrykk som er blitt borte for meg, og borte for den generasjonen under meg. Min lillebror på 19 skjønner jo ikke helt hva jeg smeller i han avogtil av kraftsalver og ikke skjønner jeg han heller når han kommer med sine utsagn. Nå har jeg lært meg lol, Word, fml, milf osv.. Men gode gamle norske ord er jo så mye kulere, og da ikke bare bannskap, men ord som øredobba, eller øredobla som jeg kalte det, det er jo øreringer, øreangheng.

Lillian InLåve i Steigen har jo begynt med ett fantastisk kunstprosjekt der hun skal brodere på duker glemte ord og utrykk. Jeg ble så fascinert at jeg kastet meg på og nå blir jeg med på reisa og drar den ennå lengre.

Har dere ord, uttrykk etc som dere mener er blitt litt glemt, borte eller savner. Kommenter gjerne, jeg syns dette er så spennende?

Ha en deilig søndag. Kizz EE

5 KOMMENTARER

  1. Heia.
    Æ bruke konsekvent talgelys (veit jo at d ikkje e talg i lysan længre, men høres mye finere ut enn stearinlys) 😀

  2. Liker sniktitten av din nye leilighet, litt lei av det minimalistiske. Jeg bor på en gård på Ringerike og elsker ting og tang!
    Apropos utrykk. Jeg har sagt at jeg er født i Bodø og derfra har min mor følgende uttrykk når hun tar sin lille cognac, » måtte det være ei mil til botnen » !

  3. Så spennande prosjekt! Prøver å bevare gamle uttrykk i språket mitt og får mange rare blikk om jeg sier adjø når jeg går. Mine favorittord som burde bli brodert er adjø, farvell og gildt (så gildt av deg å ta med kaka)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here