Baksnakke, fremsnakke, sladder eller informere?

Jeg har gjort det mange ganger, sladret og baksnakket.. Men for noen år siden gikk jeg på en real smell, du vet karma biter deg i rumpa til slutt… Så nå er det sjeldent jeg driver å baksnakker, jeg er jo bare ett menneske så jeg kan ikke si det ikke skjer, for da lyver jeg!
Ofte sier man; Herregud det er jo helt fjortis å drive på slik, eller: Det sluttet jeg med på barneskolen.. Men det er jo helt feil, de verste er jo faktiske voksne folk, og JA damer. Sånn er det bare.. Hvilken kategori homoer legges i her kan vel diskuteres;)!

Men jeg er mer opptatt av hvorfor gjør vi det? Er det for å fremme oss selv? føle oss bedre? Trykke andre ned? Informere? Eller er det bare sladder, fyll rett og slett i mangel på noe å konversere om?
Jeg vet ikke selv faktisk. Men det er jo ikke hyggelig uansett. Jeg vet at de gangene jeg nå havner i en situasjon der jeg snakker om andre så får jeg skikkelig vondt i magen, og leppa biter jeg nesten av!

Grunnen til at jeg blogger om dette i dag er fordi jeg fikk vite at en «voksen» venninne av meg har gått å slengt med leppa til en annen venninne av meg.. Ganske graverende faktisk, om ting som overhode ikke stemmer. Jeg vet jo at denne kvinnen er ganske drikkfeldig så det er jo mye rart som kommer ut av henne til tider, men er det en unnskyldning?
Mitt første instinkt var jo å ringe å skjelle dette kvinnemenneske ut, rope og skrike mens jeg fortalte i store bokstaver hva jeg syns om henne!
Men.. Så har jeg lovet min andre venninne at jeg ikke skulle si noe. Av den enkle grunn at vi orker ikke noe drama. Eller hun orker ikke det!
Samtidig så tenker jeg, hvorfor skal man bruke tid på slike mennesker? Jo fordi man er jo glade i dem og gjort mye gøy sammen. Men når en kjæreste er utro, så er det jo takk og farvel! En venn kan jo ikke være utro seksuellt, men dog utro på en måte som er mye verre, nemlig baksnakke/lyve etc.

Jeg er jo veldig heldig som har de nære gode vennene rundt meg som jeg stoler 100% på. Denne kvinnen var ikke en av dem, men brukte allikavel en del tid med henne.
Vi opplever vel ofte at man blir baksnakket, spesielt om man kjenner mange, da skal jo alle mene ett eller annet, men når det er «ukjente» så preller det jo av som vann på gåsa! Heldigvis!

Kongen Harald sa i en tale at vi måtte fremsnakke hverandre mer, Jens Stoltenberg sa at vi måtte være gode digitale nabokjerringer. Dette ble det twitret og snakket mye om etterpå, det var noe vi alle ville, men vi glemmer desverre så fort.
Vi må prøve å tenke litt før vi snakker, fremsnakke som kongen sier, informere positiv og drite i å snakke nedlatende om andre, om det er fordi man er sjalue eller rett og slett bare elsker å spre dritt, så er det ikke greit!
Litt sladder her og der kan man ikke stoppe, og så lenge det ikke er ondsinnet eller løgner så er sladder gøy:).

Jeg vet at dette skjer hele tiden og alle som leser dette har opplevd det, så der er på ingen måte unikt. Men det er jo litt sånn at når man blir baksnakket eller mobbet så er det ofte at man selv føler seg flaue! Er ikke det rart? Akkurat som om man er ett dårligere menneske fordi andre er slemme?
Men sånn er det ikke, og karma spøker man ikke med;)

Natta skjønne mennesker <3

Xoxo Erlend Elias

2 KOMMENTARER

  1. Veldig bra skrevet ? Og nei – man skal ikke bruke tid på sånne mennesker! Du sa det selv…. Karma….;) ??

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here